Over

Wie droomt er als klein jongetje nou niet van om honderden mensen tegelijk te laten springen en uit hun dak te laten gaan? En wie heeft er nou nog nooit voor de grap zichzelf een dj genoemd als je op een feestje verantwoordelijk bent voor de muziek?
Allemaal mooie fantasieën,maar een goede dj word je niet zomaar. Er gaat een lange weg aan vooraf van keuzes, ontwikkelingen, ervaringen en ga zo maar door. In die weg zitten bochten, heuvels en kuilen. Laurens heeft meer heuvels dan kuilen gezien in zijn weg,
en heeft dan ook in een hoog tempo bereikt wat een aantal jaar geleden voor hem nog ver weg was.

Het avontuur begon allemaal in de jaren ’90, toen dj spelen nog maar een onschuldige hobby was van Laurens. Hij was vaak te vinden in een café in Dordrecht, waar hij zich met zijn muziek helemaal uitleefde waardoor iedereen begon te swingen. De saaiste feestjes toverde hij om in regelrechte knalfuiven waar zelfs de saaiste mensen een poging waagde om koning van de dansvloer te worden. Mensen veranderden in vriendelijke en vrolijke wezens die niet meer stil konden blijven staan. Hij merkte dat hij talent had en hij begon deze manier van entertainen steeds leuker te vinden.
Hierdoor wilde hij meer, en daar ging –letterlijk en figuurlijk-, het plaatje draaien.

Laurens had en heeft nog steeds een vlotte babbel waardoor hij overal snel in de smaak viel. Dit is nog steeds niet verandert. Ook op school stal hij vaak de show door zijn gekke trucs, nieuwe muziekjes en leuke praatjes. De stoffige boeken, muffe klaslokalen, het vlekkerige krijt, en de schriften waar hij toch niks in schreef waren niet zijn stijl. Zijn interesses lagen alleen bij zijn muziek, wat tot op de dag van vandaag nog steeds zijn passie is.

Ondanks alles heeft Laurens, zo verstandig als hij is, natuurlijk zijn school nog afgemaakt. Eerst bleef hij nog een beetje in Dordrecht draaien, maar al snel verlegde hij zijn grenzen. Vanaf Dordrecht werd zijn cirkel steeds groter en op een bepaald moment breidde deze zich uit naar het buitenland. Laurens had Nederland inmiddels wel gezien, daarom wilde hij andere landen verrassen met zijn sfeermakende muziek waarop je niet stil kunt blijven staan. Niks was hem te ver. Inmiddels hebben Oostenrijk, Turkije, Griekenland, en zelfs Australië kennis met hem gemaakt. Zelfs in al deze uithoeken kon hij dezelfde sfeer creëren die ook in Nederland op feesten ontstond waar hij draaide. Tegenwoordig wordt Laurens nog regelmatig op vele locaties teruggevraagd.

Inmiddels vier jaar later was Laurens een beetje klaar met het reizen en ging hij het iets dichter bij huis zoeken. Hij heeft veel geleerd in de tussentijd, ervaringen opgedaan, en uiteraard niet te vergeten enorm veel plezier gehad. Na zijn vrije bestaan had hij toch wel weer wat behoefte aan enige vastigheid. Althans, dat was het voorlopige plan, want met Laurens weet je het natuurlijk nooit. Met dank aan zijn lekkere babbel, kwam hij in aanraking met de enige echte Apres Skihut in Rotterdam. Daar wist hij binnen no time de boel op zijn kop te zetten en werd vaste kracht. Met een aantal kleine onderbrekingen is hij inmiddels nog steeds een van de vaste gezichten in de skihut waar hij het al sinds 2003 enorm naar zijn zin heeft en er iedere keer weer een enorm feest van weet te maken. Naast de skihut is hij ook regelmatig te vinden in De Waterskihut te Hoek van Holland en bevind hij zich eveneens vaak achter de knoppen in de Viproom te Rotterdam om zijn horizon te verbreden! En als klapper op de vuurpijl is Laurens sinds 2012 ook de vaste maker van de skihut cd’s. Oftewel met Laurens kan je vele kanten op gaan! Maar 1 ding staat als een paal boven water… Met Laurens is het altijd feest.